Ostrov Bali: příjemná atmosféra ostrova je způsobena přízní bohů i klimatu

Bali se v posledních pěti letech stává velice otevřenou zemí zahraničnímu obchodu. A to hlavně díky turismu, který se zde začal rozvíjet ve velkém poměrně nedávno. Přesto je zde oproti Thajsku či Malajsii nádherný klid. Pokud toužíte po relaxaci, poznávání a troše kultury spojené s duchovnem, na Bali si přijdete na své. Zvlášť pokud k tomu připočtete dobrosrdečné obyvatelstvo, klidné podnebí, luxusní služby a překrásnou přírodu.

Tropický pás v Oceánii
Tat poloha je příznivá hlavně tím, že se teplota vzduchu pohybuje celý rok okolo šestadvaceti stupňů cesia. Období dešťů je zde mezi prosincem a únorem, ovšem Bali je skvělé k návštěvě naprosto kdykoli během roku. Během období dešťů je zde méně turistů, protože většinou každý den odpoledne zaprší. Neočekávejte však ani pokles teploty, ani hurikány. Jedná se o krátký prudký déšť, po kterém se počasí opět umoudří. Pokud se zde vydáte v období dešťů, překvapí vás prázdné pláže a příznivé ceny. Pokud si však chcete užít Bali se vším všudy, vydejte se zde během dubna a května, nebo během října a listopadu.

Co zde můžete najít?
·         Překrásné bílé pláže
·         Spoustu příležitostí k potápění a šnorchlování mezi korálovými útesy
·         U každého hotelu minimálně dva bazény
·         Ubytování ve vnitrozemí v hotelech, vestavěných do skal nebo lesů
·         Výhled na činnou sopku Mount Agnug
·         Pohled na dlouhé kaskády rýžových polí
·         Jeskyně se vzácnými druhy netopýrů
·         Na dvacet tisíc chrámů nejrůznějších náboženství a kultů
·         Návštěva domorodých vesnic i s programem, domorodým tancem a povídání o jejich životě a zvyklostech

·         Ochutnat bezpočet místních specialit, které se podávají jak ve vesnicích u domorodého obyvatelstva, tak v kuchyních hotelů nebo v restauracích na plážích. Mezi tyto pokrmy patří spousta místních specialit, jako např. národní pokrm Mie, Gado-gado nebo Babi Guling